Kommunalförbundet Sydarkivera

Vårt sätt att hantera information har förändrats otroligt mycket under de senaste hundra åren. Från handskrivna protokoll till läsplattor.  Sättet att arkivera information har däremot knappt förändrats alls.

Sydarkivera är en arkivorganisation för kommuner och regionförbund. Kommunalförbundets uppdrag är att på ett säkert sätt ta hand om information som produceras digitalt utan att behöva skriva ut det på papper. Förbundet erbjuder även utbildning, råd och stöd när det gäller dokumenthantering och arkiv.

Det som händer just nu är att vi håller på att få in kopior på de beslut som kommunerna har fattat i sina fullmäktige. Först när vi har fått in alla beslut så vet vi hur många som kommer att gå med från starten. Sydarkivera bildas formellt den 1 januari 2015

I takt med att besluten har börjat komma in så har vi börjat planera och förbereda verksamheten. Vi är fem personer som kommer att arbeta som en tillfällig förvaltning: Mats, Magdalena, Elin, Annie och Anette.

Till förberedelserna hör bland annat information på webben. Först ut är den här bloggen där du kan följa vårt arbete.
Vill du veta mer om bakgrunden så hittar du dokumentation från förstudier och konceptstudie på Växjö kommuns webbplats via adressen: http://www.vaxjo.se/e-arkiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.