Vi planerar första sammanträdet

Sydarkivera är ett kommunalförbund med förbundsfullmäktige och förbundsstyrelse. Bestämmelser om styrelseformen finns i förbundsordningen. Ledamöter och ersättare är politiker som väljs av förbundsmedlemmarnas fullmäktige. Det är en ledamot och en ersättare för varje förbundsmedlem (kommun eller regionförbund). Det återstår val hos ett par förbundsmedlemmar innan alla ledamöter och ersättare har utsetts.

Det första mötet med förbundsfullmäktige planeras den 13 februari i Växjö, Smålands museum. För att representanter från alla kommuner ska kunna vara med på mötet har vi bytt datum. Preliminärt planerar vi det första mötet med förbundsfullmäktige den 5 februari kl.10-15 i Växjö, Smålands museum. På fullmäktigesammanträdet kommer bland annat förbundsstyrelsen att väljas. Förbundsstyrelsen ska bestå av sju ledamöter och sju ersättare. Dagen kommer därför att startas med en allmän orientering om kommunalförbundet Sydarkivera samt diskussion om val av styrelse i förbundet samt revisorsval.

Den tillfälliga förvaltningsorganisationen arbetar med att förbereda sammanträdena och de ärenden som ska tas upp till beslut. En kallelse kommer att skickas ut till samtliga ledamöter och ersättare under vecka 4.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.