Sydarkivera år ett

Hur sammanfattar man ett år? Kanske med en bild?

Denna bild beskriver lite av den resa som vi som jobbar inom förbundet har gjort under 2015.

wyteboard1_webb

Ni får tänka er en whiteboard som var tom och innehållslös när året var nytt och krytt. Precis som den tomma whiteboarden så hade vi ingenting 20150101. Idag så togs ovanstående bild. Elin, Magdalena, Annie och jag tjuvstartade under december 2014 med att försöka planera hur, var och när vi kunde ha ett kontor på plats. Vi startade med att skriva det önskade läget ett kontor att jobba i. Därefter så blev mindmappen större och större och större. Dessutom så var allt rött dvs inget var fixat. Nu så här ett år senare så som ni ser så är ”allt” grönt eller svart vilket då indikerar att det är klart eller har fått en lösning. Vi har ett kontor på Båtsmanstorget 2 i Växjö. Vi har möbler. Vi har allt som finns beskrivet i mindmappen. Det som inte finns beskrivet är att förbundet även har personal anställda. Vi som skapade detta förväntade läge var inte anställda i förbundet när vi planerade hur vi ville ha det. Vi var utlånade från tre medlemskommuner. Karlskrona, Växjö och Älmhult. Den som först anställdes var Mats som förbundschef. Han anställde sen omedelbart Elin som bevarandestrateg, Magdalena som tillsynsarkivarie och Annie som teknisk assistent. Nu när året håller på att ta slut är vi 9 personer som är anställda. Tillkommit har Mattias, Mårten, Victor, Anders och Catharina.

För övrigt så har vi haft en fantastisk skojig och intressant färd mot ett ”färdigt” kontor. Vi har ju bara skrapat lite på ytan på vår långsiktiga verksamhetsplan med att skapa ett e-arkiv att lita på. Steg ett med att skapa en organisation är härmed officiellt klart. Nu när vi även har en labbmiljö på plats så närmar vi oss även steg två. Ett arkivsystem på plats. Vår första leveransutredning är avslutad och arbete pågår med att specificera leveranser. Vi har även under året haft ett flertal organisationer som undersöker möjligheten med att ansluta sig till vår organisation. Ingen nämnd och ingen glömd. Dock tål att lyftas fram Olofströms kommun som har undertecknat både avsiktsförklaring och anslutningsöverenskommelse. Med denna lilla tillbakablick så ser vi alla fram emot ett lika innehållsrikt 2016.

Vi vill tillönska alla våra medlemmar, samarbetspartners och framtida medlemmar en God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År!

Vi på förbundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.