Nya förbundsmedlemmar

För tre år sedan startade en resa i Kronoberg och Blekinge mot ett e- arkiv att lita på. Efter långa och många diskussioner i de olika projekten kom vi fram till att vi skulle starta ett kommunalförbund. Under projekttiden och även framledes har vi haft samarbeten med kommuner från i princip hela södra Sverige. Under diskussionerna som ledde fram till att det var just ett kommunalförbund som skulle startas så var det vissa förutsättningar som var viktiga att ta hänsyn till.

  • Många samverkande parter
  • Möjlighet att överta ansvar (arkivmyndighetsfunktioner) för att avlasta förbundsmedlemmarna
  • Möjlighet att skala upp organisationen

Den sistnämnda har visat sig vara en väldigt viktig förutsättning. Fram till idag så är det 6 kommuner som har tagit beslut i sina kommunstyrelser att teckna en avsiktsförklaring för inträde i vårt förbund. Dessa är Bromölla, Höör, Oskarshamn, Olofström, Vimmerby och Östra Göinge kommuner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.