Bevarandeplattform – genomförande hösten

Nu är projektplaneringen inför genomförandet av bevarandeplattformen klar. Uppstart av projektet har skett under vecka 39 (sista veckan i september) och pågår i tre månader. För att tidigarelägga uppstarten av plattformen har vi valt att dela in genomförandet i två etapper. Under etapp 1 lanseras en grundläggande plattform som initialt kan ta emot de volymer och informationstyper som är planerade under 2017. Under 2017 Q3 skalar vi upp plattformen med aktiva lagringsdepåer som är redundanta över geografiska avstånd, genom att vi hyr plats i två datorhallar. Under de närmaste åren är vårt fokus säker förvaring då vi framförallt kommer att ta emot leveranser av akter från kommunernas verksamheter inom vård och omsorg, socialt stöd och liknande.

Idag har vi haft en demonstration för att titta på utvecklingsresultatet av generisk paketgenerator. Det är en viktig del av bevarandeplattformen för att hantera FGS:er på ett kostnadseffektivt sätt med hög kvalité. Paketgeneratorn kommer att licensieras som öppen källkod.

Projektdefinition bevarandeplattform lansering v1.0 (Pdf)

Läs mer om bevarandeplattformen

bild1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.