Rapport från temadag om verksamhetsnära arkiv

Sydarkivera ordnar temadagar som ett led i uppdraget att ge förbundsmedlemmarna råd och stöd. Föreläsare med olika specialkunskaper bjuds in till temadagarna. Syftet är att underlätta arbetet hos förbundsmedlemmarna med långsiktigt hållbar informationsförsörjning och att främja erfarenhetsutbyte.

Temadagen om verksamhetsnära arkiv bygg, miljö och teknik arrangerades efter önskemål från registratorer inom verksamhetsområdet. Utgångpunkten var den diskussion som fördes i samband med informationsträff den 17 mars 2016. När det gäller framför allt bygglov så har verksamheten behov av att ha direkt åtkomst till information under mycket lång tid. För att det ska fungera bra ställs höga krav på arbetsprocesser och system.

Representanter från kommuner som har mångårig erfarenhet av arkivhantering inom området bjöds in till temadagen om verksamhetsnära arkiv: Knivsta, Mölndal, Upplands Väsby och Växjö. Även SKL Kommentus Inköpscentral deltog under dagen och informerade om ramavtalet för e-arkiv.Målgruppen för temadagen var systemförvaltare, registratorer, verksamhetsutvecklare och arkivansvariga inom bygg, miljö och teknik. Deltagare från kommuner som inte är förbundsmedlemmar hade möjlighet att delta mot en avgift. Det var 56 personer från 24 kommuner som deltog på temadagen.

Nu har vi färdigställt rapporten från temadagen. Det här kan du läsa om i rapporten:

  • Sydarkiveras tjänster till sina förbundsmedlemmar när det gäller informationshantering och arkiv. Under 2017 fokuserar vi särskilt på verksamhetsområdena samhällsbyggnad samt miljö- och hälsoskydd.
  • Lista med idéer som diskuterades under temadagen.
  • Sammanfattning av föreläsningarna under temadagen och gruppdiskussionerna.

Hämta

Rapport från Temadag: Verksamhetsnära arkiv – Alvesta den 28 september 2016 (Pdf)

img_0281
Gruppdiskussioner i samband med temadagen i Alvesta 28 september 2016

 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.