Tjugosjö, fotograf Jennie Lind

Dialog med kommunchefer

I samband med budgetprocessen ska Sydarkivera samråda med samtliga förbundsmedlemmar (§ 13, punkt 3 i förbundsordningen). Mats Porsklev, Sydarkiveras förbundschef, har skickat ut ett brev till samtliga kommunchefer med önskemål om kort personligt möte i början av året för information om vad som planeras inom förbundet och vad som är på gång i omvärlden. Med brevet skickades en kort status:

Vi har haft ett fantastiskt år. Vi växer. Vi får många och bra frågor inom råd- och stödverksamheten. Bland annat i samband med upphandling av nya verksamhetssystem. Vi genomför våra planerade utbildningar och workshopar. Den tillsynsplan som är beslutad har fungerat utmärkt och vi har även genomfört tillsyn på uppmaning från medlemmar. Vi ligger i fas med vår planering avseende arkivsystem. Vi har genomfört de första leveranserna in i vårt gemensamma arkivsystem och under våren planerar vi att hämta in de uttag som gjorts hos medlemmarna.

På den analoga sidan har vi utökat vår verksamhet genom att vi har anställd personal i Oskarshamns och Östra Göinge kommuner. Förfrågan har inkommit från medlemmar om att utreda utökning av den analoga verksamheten och bland annat om titta på att eventuellt tillskapa arkivcenter. En arkivchef för analoga arkiv har anställts för att planera upp och förvalta denna sida av vår verksamhet. Den analoga verksamheten är en tilläggstjänst och betalas av medlemmarna utöver ordinarie medlemsavgift.

Dataskyddsförordningen – GDPR är en ny fråga för myndigheter och företag i Sverige. Vi har fått många förfrågningar om denna EU-förordning och även genomfört två mycket välbesökta utbildningar inom området. Vi kommer under våren genomföra en utredning för våra medlemmars räkning om hur vi ska tackla denna fråga gemensamt för att bringa ner samtligas kostnader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.