Temadag 20 november – FGS och digitalt bevarande

Fördjupad information om digitalt bevarande, Sydarkiveras roll och arbetssätt samt Förvaltningsgemensamma specifikationer FGS. Vi kommer att prata om FGS:er generellt, men särskilt om nya FGS Personalinformation. Jan Aspenfjäll från Riksarkivets FGS-funktion är inbjuden som föreläsare. Det kommer att vara mycket information i högt tempo. Du behöver vara tekniskt intresserad och ha erfarenhet av systemförvaltning.

Läs mer och boka via länken:

Långsiktigt bevarande handlar om att kunna bevara information längre än livslängden för informationssystemen. Förvaltningsgemensamma specifikationer (FGS) beskriver krav på märkning och paketering av information vid överföring mellan olika verksamhetssystem. FGS kan även användas för överföringar mellan verksamhetssystem och ett e-arkiv. FGS:er är en viktig möjliggörare för att kunna effektivisera överföring av information från förbundsmedlemmarnas verksamhetssystem till Sydarkiveras bevarandeplattform.

Läs mer om FGS:er:

(Bilden är lånad från Riksarkivets FGS-funktion)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.