Nätverksträff: Kultur och fritid, kommunikatörer 14 mars

Träff för dig som arbetar inom kultur och fritid eller som är kommunikatör. Temat för dagen är pliktleveranser och vi får besök från Kungliga biblioteket. Det blir gemensamt informationspass, erfarenhetsutbyte i grupper och en fördjupning.

Kommunikatörsgruppen: Information och frågor om webbarkivering, fortsatt diskussion och status när det gäller sociala media.

Kultur och fritid: Uppstart för nätverksgrupp för erfarenhetsutbyte för registratorer, arkivombud/arkivredogörare, arkivansvariga/chefer och systemförvaltare. Vilka frågor är aktuella och hur kan vi arbeta tillsammans med förbättrade mallar, utbildningar och nätverksträffar?

Mer information och formulär för bokning finns via länken:

Mer om E-plikt

På nätverksträffen den 14 mars ägnar vi eftermiddagen åt e-plikt! Kungliga biblioteket (KB) deltar för att informera om e-plikt.  Det finns möjlighet att ställa frågor och få tips.

E-plikt påminner lite om digitala arkivleveranser och vi använder delvis samma specifikationer och liknande verktyg. Det är bakgrunden till att vi samarbetar med KB när det gäller information och rådgivning.

Alla statliga myndigheter under regeringen samt kommunala myndigheter ska leverera elektroniskt material till KB enligt Lag (2012:492) om pliktexemplar av elektroniskt material.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.