Tidigare anställningar

Arkivchef, analoga arkiv

Rekrytering slutförd, sista ansökningsdag  24 oktober 2017

(Dnr: SARK.2107.83)

Kommunalförbundet Sydarkivera är en gemensam arkivorganisation för kommuner i södra Sverige. Sydarkivera samordnar leveranser av information från verksamhetssystem, förvaltar gemensamt arkivsystem samt ger råd och stöd när det gäller dokumenthantering och arkiv.

Sydarkivera har börjat förvalta medlemmars pappersarkiv som anslutande tjänst. Förfrågningar kommer in från allt fler förbundsmedlemmar om att Sydarkivera ska hantera analoga arkiv. Vi har ett högt uppsatt mål att erbjuda våra medlemmar även bra fysiska arkivmöjligheter.

Vi utökar vår medlemskrets och har därför behov att förstärka vår kompetens och bemanning.

Arbetsuppgifter

Arkivchefen vi söker ska arbeta med att leda och utveckla vår analoga arkivverksamhet. Sydarkivera håller på att bygga upp tjänsten för att ta emot pappersarkiv och fokus för arkivchefen kommer vara att leda detta arbete.

Din arbetstid kommer vara uppdelad mellan utvecklings och ledningsarbete samt direkt rådgivande verksamhet inom arkiv- och informationshantering gentemot våra förbundsmedlemmar. Då Sydarkivera bedriver sin verksamhet på flera orter innehåller tjänsten resor. Arkivchefen arbetar i nära samverkan med våra övriga medarbetare såsom tillsynsarkivarie, bevarandestrateg, informationssäkerhetsspecialist och förvaltningsledare. I arbetsuppgifterna ingår att i nära samverkan arbeta fram policy, riktlinjer och instruktioner.

 • Leda och samordna arbetet med analoga arkiv
 • Leda utveckling av de analoga arkiven.
 • Utredningar inom verksamhetsområdet.
 • Medverka vid anslutning av nya medlemmar.
 • Handlägga interna och externa förfrågningar om utlämnande av allmänna handlingar
 • Handledning av personal.
 • Omvärldsbevakning
 • Råd och stöd till förbundsmedlemmarna.
 • Behjälplig inom Sydarkivera med övriga arbetsuppgifter

Din profil

Vi söker en arkivchef som blir en viktig medarbetare i vår satsning på analoga arkiv hos våra medlemmar. Som medarbetare i kommunalförbundet Sydarkivera blir du en viktig kugge i vårt bygge av en arkivorganisation att lita på. Du förväntas jobba både strategiskt och operativt.

Du är intresserad av den senaste utvecklingen inom arkivvetenskap. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter, samarbetar effektivt med andra, skapar goda relationer och trivs bra med att arbeta i team. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 • Ska ha arkivvetenskaplig utbildning.
 • Ska ha minst 5-årig erfarenhet av att vara chef inom verksamhetsområdet.
 • God kunskap om och erfarenhet av kommunal organisation och ärendehantering.
 • Mycket gedigen erfarenhet av informations- och dokumenthantering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • God datorvana samt B – körkort är ett krav.
 • Meriterande är erfarenhet i ISO 27000
 • Meriterande är erfarenhet av digitalisering av handlingar
 • Meriterande är att ha arbetat med utbildning och/eller informationsinsatser eftersom utbildning av handläggare i vår dokumenthantering förekommer
 • Meriterande är erfarenhet att arbetsleda medarbetare på olika orter.

De personliga egenskaper vi värdesätter är

 • kvalitetstänkande, noggrannhet och effektivitet, eftersom det är viktigt att vi gör rätt och att vi gör det i tid.
 • en hög grad av integritet, eftersom vi tar del av känslig och ibland sekretessklassad information
 • en utpräglad samarbetsförmåga och servicekänsla, eftersom arbetssättet på Sydarkivera i stor utsträckning är teaminriktat och utåtriktat
 • god pedagogisk förmåga, eftersom utbildningsmoment kan ingå i tjänsten

Omfattning, varaktighet, tillträde

Tjänsten omfattar heltid, tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Alvesta. Vi tillämpar provanställning. Tillträde 1 januari 2018 eller efter överenskommelse.  Placeringsorten kan förändras över tid beroende på förbundets utveckling.

Vi erbjuder Dig

En unik arbetsplats, fylld av kunniga experter inom arkivområdet. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid.

Övrigt

Eftersom Sydarkivera i sin myndighetsutövning hanterar sekretessbelagd information som kan ha betydelse för rikets säkerhet är tjänsten säkerhetsklassad. Detta innebär att den som får tjänsten ska vara svensk medborgare och klara en säkerhetsprövning.

Kommunalförbundet Sydarkivera använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

 

Arkivassistent

Rekrytering slutförd, sista ansökningsdag  24 september 2017

ref.nr. 001

Kommunalförbundet Sydarkivera söker en arkivassistent på deltid, 50 %.

Vi söker en arkivassistent som blir en viktig medarbetare i vår satsning på analoga arkiv hos våra medlemmar. Som medarbetare i kommunalförbundet Sydarkivera blir du en viktig kugge i vårt bygge av en arkivorganisation att lita på. Du förväntas jobba både operativt och serviceinriktat. Placeringsorten är Broby, Östra Göinge kommun, centralarkivet. Placeringsorten kan förändras över tid beroende på beslut i Östra Göinge kommun. Tjänsten kan komma att utökas.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta bland annat:

 • Omhänderta och arkivera arkivhandlingar i enlighet med gällande regelverk
 • Ordna, förteckna och gallra handlingar som kommunens verksamheter levererar till centralarkivet
 • Insortering av arkivmaterial såsom akter och ritningar
 • Tillgängliggöra arkivmaterial
 • Handlägga interna och externa förfrågningar om utlämnande av allmänna handlingar
 • Omvärldsbevakning
 • Behjälplig inom Sydarkivera med övriga arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning, gymnasium eller eftergymnasial utbildning, och/eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet.

Erfarenhet från arbete som arkivassistent eller motsvarande är speciellt meriterande. Du ska behärska svenska språket väl i både tal och skrift.

God datorvana samt körkort är ett krav. Du förutsätts vara väl bekant med dator och vanligt förekommande datorprogram för att lösa dina arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att använda arkivredovisningssystem.

Du behöver ha förståelse för hur myndigheter hanterar sin arkivvård. Du bör ha god kunskap om offentlighets- och arkivlagstiftning och inom arkivredovisning. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av kommunal organisation och ärendehantering.

Tidigare erfarenhet av arbete i offentlig sektor är också meriterande.

Som person är du serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann och har en förmåga att självständigt planera och organisera arbetet. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter, samarbetar effektivt med andra, skapar goda relationer och trivs bra med att arbeta i team. Du har ett optimistiskt förhållningssätt och förmåga att skapa en positiv stämning omkring dig. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är viktigt att du är självgående och har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att fatta egna beslut. Uppdraget kräver noggrannhet, ansvarstagande, engagemang och samarbetsförmåga.

Om anställningen

Tillsvidareanställning från och med oktober månad 2017 eller efter överenskommelse. Arbetet innehåller tunga lyft.

Övrigt

Kommunalförbundet Sydarkivera använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering.

Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sydarkivera söker IT – arkivarie

Rekrytering slutförd, sista ansökningsdag 16 maj 2016

Vi är ett nybildat kommunalförbund med inriktning att hantera digitalt bevarande. Vi söker nu ytterligare medarbetare. Vi har vårt säte i Växjö. Vi arbetar med kommuner i Kronobergs län, Blekinge län, Kalmar län och Nordöstra Skåne. Vi utökar vår medlemskrets och är i fasen att bygga upp en nod i vår regions sydliga del. Placeringsort diskuteras.

IT- arkivarie en tjänst. Anställning med inriktning mot utredningar av leveranser, tillsyn, råd och stöd 100 %. IT- arkivarien ska bland annat medverka i leveransprojekt inför avställningar till vår bevarandeplattform. Råd och stöd till förbundsmedlemmarna bland annat i samband med framtagande av dokumenthanteringsplaner. Delta i planering av informationsträffar, utbildningar, workshopar med mera. Arbetet genomförs i nära samarbete med förbundets tillsynsarkivarie och bevarandestrateg. Vi avser ISO 27000 certifiera oss och det innebär att tjänsten är säkerhetsklassad. Ett krav är att du har körkort.

Du som söker är intresserad av modern arkivbildning och arbete med elektroniska handlingar liksom att lära andra att arbeta i elektroniska processer. Goda kunskaper om de regler som styr hanteringen av allmänna handlingar är en förutsättning för tjänsten.
I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med andra människor och det krävs därför att du är utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Du ska även ha förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. För tjänsten krävs också att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift samt är en strukturerad och noggrann person. Du ska ha erfarenhet från arbete med digital arkivering. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i e-arkivprojekt och/eller med införande av verksamhetssystem. Ett krav är att du har erfarenhet av kommunal verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenheter inom ansvarsområdet.
– Utbildning från högskola eller universitet med arkivvetenskap minst 60 poäng.
– Mycket goda kunskaper och erfarenhet av arbete med långsiktigt digitalt bevarande.
– Gedigen erfarenhet av informations- och dokumenthantering.
– Kunskaper om processbaserad informationskartläggning.
– Erfarenhet av att arbeta i projektform.
– Erfarenhet av att delta i arbetet med arkivtillsyn.
– Erfarenhet av att delta i upphandling av och införande av it – system.
– Goda kunskaper om arbetet i en politiskt styrd kommunal förvaltning.
– Goda kunskaper i svenska och engelska.

Sydarkivera söker arkivarie

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag 2016-04-13.

Vi är ett nybildat kommunalförbund med inriktning att hantera digitalt bevarande. Vi söker nu ytterligare medarbetare. Vi har vårt säte i Växjö. Vi arbetar mot kommunerna i Kronobergs län, Blekinge län, Kalmar län och Nordöstra Skåne. Vi utökar vår medlemskrets och är i fasen att bygga upp en nod i vår regions nordliga del. Placeringsort diskuteras.

profArkivarie en tjänst. Anställning med inriktning mot utbildning, tillsyn, råd och stöd 100 %. Arkivarien ska arbeta med att genomföra och följa upp arkivinspektioner. Planera och leda arbetet med att ta fram dokumenthanteringsplaner, planera och genomföra utbildningar och rådgivning inom arkivområdet, processkartläggning samt projektledning. Medverka i leveransprojekt tillsammans med tillsynsarkivarie och bevarandestrateg.

Vi avser ISO 27000 certifiera oss och det innebär att tjänsten är säkerhetsklassad.

Erfarenheter inom ansvarsområdet.

 • Utbildning från högskola eller universitet med arkivvetenskap minst 60 poäng.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Mycket gedigen erfarenhet av informations- och dokumenthantering.
 • Mycket god erfarenhet av utbildning inom området.
 • Goda kunskaper om processbaserad informationskartläggning.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av att delta i upphandling av och införande av it – system.
 • Erfarenhet från någon eller några av huvudmännens verksamheter är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper om arbetet i en politiskt styrd kommunal förvaltning.
 • Erfarenhet av arbete med långsiktigt digitalt bevarande.

Förvaltningsledare

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag 2015-11-14.

På uppdrag av Sydarkivera i Växjö söker nu Titan IT en strukturerad och målmedveten förvaltningsledare som vill vara med och utveckla framtidens arkiveringssystem till kommunernas digitala information för kommande generationer.

 Mer om tjänsten

Vi söker dig som på ett självgående, nyfiket och analytiskt sätt kan genomföra förstudier, kravspecifikation, upphandling och beställning av system och tjänster för att hantera förbundets verksamhet. På sikt kommer Sydarkivera att hantera stora mängder data. Vi vill att du ser ditt arbete som ett långsiktigt åtagande och att du på ett engagerat och plikttroget sätt tar dig an uppgiften.

Profil

Du är gärna en senior systemvetare med databasbakgrund, du älskar detaljer och förstår vikten av informationssäkerhet. Dessutom kan du tänka dig att arbeta med beprövad teknik snarare än den allra senaste tekniken. Givetvis ser vi gärna att du följer med i IT-väldens utveckling och trender

Vi ser gärna att du både har bred erfarenhet av IT och förståelse för arbete i en offentlig förvaltning. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av upphandling enligt LOU så är det meriterande.

Informationssäkerhetsspecialist

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag 2015-11-15.

Anställningens inriktning är att arbeta proaktivt med informationssäkerhet inom ramen för våra tjänster till förbundsmedlemmarna. I arbetsuppgifterna ingår att i nära samverkan arbeta fram instruktioner och riktlinjer för informationssäkerhet i våra leveranser av information in till e-arkivet och i förvaltning av arkivsystem för långsiktigt digitalt bevarande.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som informationssäkerhetsspecialist är en heltidstjänst. Anställningens inriktning är att arbeta proaktivt med informationssäkerhet inom ramen för våra tjänster till förbundsmedlemmarna.
Informationssäkerhetsspecialisten arbetar i nära samverkan med våra övriga medarbetare såsom tillsynsarkivarie, bevarandestrateg och förvaltningsledare. I arbetsuppgifterna ingår att i nära samverkan arbeta fram instruktioner och riktlinjer för informationssäkerhet i våra leveranser av information in till e-arkivet och i förvaltning av arkivsystem för långsiktigt digitalt bevarande.

 I tjänsten ingår att:

* Arbeta med att utveckla policy, riktlinjer och instruktioner för informationssäkerhet i samverkan med övriga i förbundet.
* Råd och stöd till förbundsmedlemmarna när det gäller informationssäkerhetsarbete.
* Utveckla och införa styrmodeller för informations- och IT-säkerhet. i syfte att säkerställa långsiktig informationsförvaltning.
* Genomföra riskanalyser och lämna förslag på riskhantering.
* Ansvara för att organisera och samordna informationssäkerhetsarbetet inom förbundet.
* Agera kravställare för förbundets informationssäkerhetsarkitektur.
* Vara kravställare gällande interna funktioner och mot externa leverantörer gällande informationssäkerhet.
* Representera förbundet i interna och externa forum för informations- och IT säkerhet.
* Bevaka och beskriva den interna och externa hotbilden.
* Arbeta med informationsprocesskartläggning inom förbundet.
* Vara behjälplig i informationsprocesskartläggningsarbetet hos våra medlemsorganisationer.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen måste du ha goda ledaregenskaper och god pedagogisk förmåga, trots att tjänsten inte innehåller personalansvar. Du är lösningsorienterad och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga och förståelse för informationssäkerhet, processkartläggning och för förbundets verksamhet.

Vi söker dig som har ett stort engagemang i säkerhets-, IT- och informationssäkerhetsfrågor samt förmåga att praktiskt kunna införa styrnings- och uppföljningssystem i förbundet. Du har relevant akademisk utbildning. Vi ser dessutom gärna att du har en flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete eller liknande erfarenhet. Erfarenhet från kommunal sektor och kunskap om gällande regelverk samt vårt pågående arbete med e-arkiv är meriterande.

Tillsynsarkivarie, Heltid

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag 2015-04-01.

Tillsynsarkivarien ska arbeta med att genomföra och följa upp arkivinspektioner. Planera och leda arbetet med att ta fram dokumenthanteringsplaner, genomföra utbildningar och rådgivning inom arkivområdet.

Bevarandestrateg, Heltid

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag 2015-04-01.

Bevarandestrategen arbetar med bevarandeplanering och införande av arkivsystem. Planera och genomföra leveransprojekt tillsammans med tillsynsarkivarien. Leda och planera och samordna arbetet med att avställa och mappa och paketera information från verksamhetssystem som ska levereras till e-arkivet.

Utbildning/Erfarenhet

 • Examen från högskola eller universitet med arkivvetenskap.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Mycket god verksamhetskunskap inom långsiktigt digitalt bevarande.
 • Synnerligen goda kunskaper om standarder och metoder för digitalt bevarande.
 • Gedigen erfarenhet av informations och dokumenthantering.
 • Goda kunskaper om aktuella standarder avseende elektronisk dokumenthantering.
 • Goda kunskaper om processbaserad informationskartläggning.
 • Erfarenhet av att delta i upphandling av och införande av it – system.
 • Erfarenhet från någon eller några av huvudmännens verksamheter är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper om arbetet i en politiskt styrd kommunal förvaltning.

Förbundschef till Kommunalförbundet SYDARKIVERA

Rekrytering slutförd. Sista ansökningsdag var 2015-01-06.

Uppdragsbeskrivning

I uppdraget som förbundschef ingår det att:

 • Leda och samordna verksamheten utifrån styrelsens anvisningar
 • Utveckla goda relationer till medlemmar och samverkanspartners.
 • Skapa förutsättningar för potentiella nya förbundsmedlemmar att ansluta sig till förbundet.
 • Bereda ärenden till styrelsen och verkställa besluten
 • Sekreterare för förbundsfullmäktige och förbundsstyrelsen
 • Svara för den ekonomiska förvaltningen d.v.s. verksamhetsplan, budget och årsredovisning m.m.
 • Ansvara för upphandling av e-arkiv
 • Företräda förbundet på tjänstemannanivå
 • Personalledning
 • Omvärldsbevakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s