Vanliga frågor (FAQ)

tankebubblaVår FAQ innehåller svar på de vanligaste frågorna om Sydarkiveras verksamhet. Om du istället söker allmän information om informationsförvaltning bör du besöka vår handbok på webben.

Handboken hittar du här: Handboken på webben

Arkiv och informationshantering

Undrar du hur Sydarkivera arbetar med dokumenthanteringsplaner, gallringsbeslut, diarieplaner? Du kanske har frågor om hur vi ser på pappersarkiv och e-arkiv och hur det går till praktiskt att söka och få ut handlingar från Sydarkivera. Du som till exempel är arkivarie, arkivföreståndare eller registrator kan hitta svar på många av dina frågor här.

Frågor och svar om arkiv och informationshantering

Nyttor, tjänster och kostnader

Undrar du vad din kommun har för nytta av att vara med i Sydarkivera? Du kanske har frågor om kostnader och vad det är som ni får pengarna. Du som till exempel är kommunchef, kanslichef eller projektledare inom verksamhetsutveckling hittar svar på många av dina frågor här.

Frågor och svar om nyttor, tjänster och kostnader

Organisering och juridik

Undrar du hur Sydarkivera är organiserat när det gäller ledning, styrning och samarbetsform? Du kanske har frågor om samarbetet mellan Sydarkivera och förbundsmedlemmarna. Här kan du också hitta svar på hur Sydarkivera är organiserat, hur det går till att bli medlem samt juridiska frågor som ansvar för information. Du som till exempel är kanslichef, administrativ chef, jurist hittar svar på många av dina frågor här.

Frågor och svar om organisering och juridik

Teknik och säkerhet

Undrar du vad Sydarkivera har för bevarandesystem och hur den tekniska infrastrukturen ser ut?  Du kanske har frågor om hur vi säkerställer säkerheten för att skydda känslig information som hanteras. Här kan du också hitta svar på frågor om kravställning, upphandling och systemförvaltning. Du som till exempel är IT-chef, ansvarig för verksamhetssystem eller projektledare för e-arkivprojekt hittar svaret på många av dina frågor här.

Frågor om teknik och säkerhet

Kommunalförbundet Sydarkivera och förbundsmedlemmarna. (Teckning av Louise Wester)

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Ställ gärna nya frågor till oss via formuläret nedan eller i kommentarsfälten. Hör gärna av dig om du hittar något som är otydligt eller som verkar konstigt.