Skype

Skype för företag

De flesta av våra förbundsmedlemmar har tillgång till Skype för företag (tidigare Lync). För att kunna ringa så behöver du också ha Skype för företag. Det finns i dagsläget inte möjlighet att ringa in till vårt Skype via vanlig telefon.

Bra att veta

Öppna den kalenderinbjudan som skickats till dig för att hitta mer information om att ansluta till webbmötet.

Klicka på ”Anslut till Skype-mötet”. Om du inte har Skype för företag, eller om du vill delta via någon annan enhet än din arbetsdator så laddar du hem webbapplikationen som finns i den inbjudan som skickas till dig innan mötet/utbildningen. Det är ett bra alternativ om du bara har wifi, din dator inte uppfyller kraven, eller om du är på resande fot. Du hittar länken till Skype Web App precis under den blå texten ”Anslut till Skype-mötet” när du öppnar din kalenderinbjudan.

Tänk på att avsätta en stund före mötet så att du får rätsida på inställningarna! Vi brukar ha medarbetare på plats ungefär en halvtimme i förväg om du behöver hjälp att ansluta. Ta gärna del av informationen under Är det ditt första Skype-möte?   i inbjudan innan mötet/utbildningen.

För att få bra ljud och bild via datorn är det viktigt att du kollar upp följande:

Gör så här för att ansluta

  • Anslut till mötet via länken
  • Anslut mötesljud (klicka i den översta pricken)

Tips och trix under mötet

  • Stäng gärna av din webbkamera via kamerasymbolen nertill i presentationsrutan.
  • Stäng gärna av mikrofonen när du inte talar (för att minska störande ljud) via mikrofonsymbolen nertill i presentationsrutan.
  • Skriv gärna i chatten om du kommentera eller har frågor. Chatten hittar du om du klickar på pratbubblan nedtill till vänster i presentationsrutan.